România, prezentă la Summitul Uniunea Africană - Uniunea Europeană

Secretarul de stat Monica Gheorghiţă. sursa: MAE
Secretarul de stat Monica Gheorghiţă. sursa: MAE

Delegaţia României, condusă de secretarul de stat Monica Gheorghiţă, va participa la Summit-ul Uniunea Africană-Uniunea Europeană.

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, va conduce delegaţia României care va participa la cel de-al V-lea Summit Uniunea Africană - Uniunea Europeană, care va avea loc în Abidjan, Republica Côte d'Ivoire, în zilele de 29 şi 30 noiembrie, se arată într-un comunicat al MAE remis marţi Agerpres.

Potrivit sursei citate, tema principală a Summit-ului - 'Investind în tineret pentru un viitor durabil' - este consacrată perspectivelor cooperării euro-africane, liderii celor două continente evidenţiind astfel necesitatea creării unui mediu propice pentru generaţia tânără, atât în plan economic, cât şi în domeniul socio-cultural.

"Accentul va fi pus pe necesitatea de a se asigura crearea de locuri de muncă potrivit aspiraţiilor tinerei generaţii şi, totodată, de a se defini formele de cooperare care să permită tinerilor acumularea unui set de competenţe prin care să fie competitivi pe piaţa muncii", se spune în comunicat.

Dezbaterile vor fi structurate în patru mari arii tematice: educaţia şi formarea tinerilor, mobilitate şi migraţie, pace şi securitate şi, respectiv, buna guvernanţă. Sunt aşteptate delegaţii la nivel înalt din 82 de state (28 europene şi 54 africane), se mai arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel