Europa cu mai multe viteze, susținută și de liderul PE. România pierde și mai mult teren

Într-o referire de vineri la viitorul Uniunii Europene, președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, nu a exclus ideea unei „Europe cu mai multe viteze”.

Președintele PE a inaugurat oficial, în capitala slovenă, Casa Uniunii Europene, care găzduiește reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de informare al PE, în cadrul unui eveniment la care au mai participat președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și premierul sloven Miro Cerar. 

În discursul susținut cu această ocazie, Antonio Tajani a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă populismul pentru Europa de astăzi și care, potrivit președintelui PE, poate fi oprit doar oferindu-le europenilor răspunsurile potrivite cu privire la viitorul lor. Tajani a mai spus, în cadrul aceluiași discurs, că nu exclude o „Europă cu mai multe viteze”.

El a mai spus că Europa nu reprezintă doar o monedă și o piață comune, ci este și o chestiune de identitate și valori și trebuie ținut cont de acest lucru în dezbaterile cu privire la evoluția UE.

[citeste si]

„Lucrul cel mai important pentru viitorul UE este unitatea sa, pentru că astfel ea poate răspunde mai prompt la crizele generate de probleme economice, imigrație sau terorism, poate combate mai eficient sărăcia și poate concura cu rivalii săi economici de pe scena globală cum sunt SUA, China sau India”, a subliniat președintele PE, aflat în vizită în Slovenia, transmite agenția de presă Hina citată de Agerpres.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut miercuri un discurs în care a descris cinci opțiuni posibile privind reforma proiectului european post-Brexit, care merg de la limitarea acestuia la piața unică europeană și până la opțiunea care ar corespunde unei Europe federaliste, el cerându-le celor 27 de lideri europeni să dea dovadă de „unitate și leadership”, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel