România pe harta hub-acceleratoarelor de politici publice din Europa

Miercuri, 30 septembrie 2020, în cadrul unui eveniment desfășurat online, a avut loc închiderea primului exercițiu pilot pentru dezvoltarea hub-ului de politici publice.

Evenimentul „Pitch Day@Policy Accelerator Hub” și-a propus să dezbată propunerile de politici publice ajunse în etapa finală a primei ediții a programului, alături de factori de decizie, de reprezentanți ai mediilor universitar și de afaceri și de practicieni.

„În luna februarie 2020, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a lansat primul Hub-accelerator de politici publice din România, prin colaborarea dintre mediul universitar, autoritățile publice și zona privată. Inițiativa-pilot, unică în mediul academic românesc, a fost dezvoltată în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) şi Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în cadrul proiectului „Cercetător-antreprenor pe piața muncii în domeniile de specializare inteligentă” (CERT-ANTREP).  

În calitate de școală de guvernare, misiunea SNSPA a fost întotdeauna aceea de a forma tineri activi, aflați în slujba comunității, implicați în elaborarea politicilor publice cu impact social, care vor modela viitoarea guvernare și vor provoca schimbări pozitive în societate. Prin intermediul acestui Hub-accelerator de politici publice, doctoranzi şi postdoctoranzi, interesaţi să genereze idei şi soluţii cu impact social, au beneficiat de mentoratul unor experţi în antreprenoriat, politici publice şi guvernare.

Studenţii Școlii Doctorale a SNSPA au învățat cum să ducă o idee din punctul incipient, cum să o rafineze pentru a o poziţiona într-un context favorabil, iar apoi să o transforme într-o propunere concretă de politică publică pe care să o pună direct pe masa decidenților.

Alături de studenții doctoranzi şi postdoctoranzi ai SNSPA, la eveniment au participat: Prof. univ. dr. Remus Pricopie – Rectorul SNSPA, Prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu – Președintele Senatului SNSPA, Prof. univ. dr Adrian Curaj – Directorul UEFISCDI”, arată un comunicat SNSPA. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel