România, omagiu din partea statului Delaware - SUA cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Mihai Ciobanu / 02 noi 2018 / 16:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Statul Delaware aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire

Guvernatorul statului Delaware, John Carney, împreună cu viceguvernatoarea Bethany Hall-Long, au emis o proclamație prin care se aduce un omagiu României cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire. În documentul semnat în numele locuitorilor statului Delaware, se arată că Statele Unite ale Americii și România au o lungă istorie de prietenie și respect reciproc. Totodată, românilor-americani li se mulțumește pentru împărtășirea talentului și a moștenirii culturale odată cu venirea pe teritoriul american, informează Ambasada României în Statele Unite.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Delaware și le-a mulțumit guvernatorului John Carney și viceguvernatoarei Bethany Hall-Long, pentru gestul simbolic de marcare a Centenarului României. “Proclamația statului Delaware, ca și celelalte proclamații emise până în prezent de alte cincisprezece state americane, arată, odată în plus, legăturile puternice dintre România și Statele Unite. Suntem onorați de aceste gesturi care demonstrează apropierea, prietenia și parteneriatul dintre ambele țări”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Delaware este cel de al șaisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23