România-NATO. 25 de milioane de euro pentru cel mai performant avion de spionaj

Foto: Captură video Digi 24
Foto: Captură video Digi 24

România plătește 25 de milioane de euro pentru cel mai performant avion de spionaj. Aparatul este fabricat în SUA și transmite imagini în timp real cu o marjă de eroare care nu depășește un metru. 

Avionul, destinat ţărior membre NATO, poate radiografia ţinte aflate pe teritorul unei ţări în timp ce zboară în spaţiul aerian al unei ţări vecine.

Global Hawk 40 este primul din cele cinci avioane de spionaj ale NATO. Primul model Global Hawk 40 a fost lansat în Statele Unite, potrivit Digi 24, care a și filmat aeronava. Aproximativ trei sute de omeni au muncit în ultimii ani la lansarea avionului de supraveghere din SUA și 15 țări membre NATO, printre care și România. Toate cele 15 țări au contribuit financiar la proiectul militar al NATO. Este primul proiect de această anvergură al NATO. 

Global Hawk 40 zboară la 18.000 de metri înălţime, deasupra oricărei aeronave de linie sau militare. Avionul este destinat, în primul rând, supravegherii graniţelor Uniunii Europene. Global Hawk 40 poate oferi date despre posibile victime în cazul unui cutremur sau accident aviatic.

O singură oră de zbor costă până la 23.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel