România, model pentru Bulgaria în combaterea corupției

Bulgaria trebuie să urmeze exemplul României în combaterea corupţiei, a declarat vicepremierul bulgar Meglena Kuneva după întrevederea pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi cu Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

Bulgaria trebuie să urmeze exemplul României dacă vrea să combată eficient corupţia, a afirmat Kuneva, citată de postul bTV şi de site-ul Novinite.com, informează Mediafax.

Este clar că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) oferă rezultate în România, a adăugat Kuneva, notând că Bulgaria are posibilitatea de a constitui structuri identice în scopul combaterii corupţiei.

CITEȘTE ȘI: Bulgaria i-a speriat pe americani: Corupția, la nivel critic

"Sunt necesare structuri independente pentru combaterea corupţiei la nivel înalt, fără presiuni politice", a insistat Kuneva, aflată în vizită la Bucureşti.

Potrivit site-ului Novinite.com, în cursul discuţiilor cu Meglena Kuneva, Horia Georgescu şi Laura Codruţa Kovesi au prezentat informaţii detaliate despre funcţionarea instituţiilor pe care le conduc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel