România, locul I la Campionatul de Robotică din SUA. Cîmpeanu: Este prima oară când o echipă din afara spațiului nord-american se impune în acest concurs

România este marea câștigătoare a Campionatului de Robotică Chicago Robotics Invitational 2021. Este prima oară, din 1989, de când se organizează această competiție, când o echipă străină câstigă locul I pe pământ american.

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a felicitat echipa de robotică AutoVortex, recent revenită în țară de la un prestigios concurs de robotică desfășurat în Statele Unite ale Americii (16-17 iulie);

„Îmi revine deosebita onoare de a felicita AutoVortex, echipa care a reprezentat cu succes România la Campionatul de Robotică Chicago Robotics Invitational 2021. Performanța lor este una de excepție: este prima oară când o echipă din afara spațiului nord-american se impune în acest concurs. Acest succes confirmă încă o dată dezvoltarea unui domeniu al meseriilor emergente în școala românească, robotica, și implicit valoarea celor care își dedică timpul și resursele în acest scop.

Robotica este un instrument valoros pentru antrenarea abilităților cognitive și sociale ale tinerilor. În același timp, robotica înseamnă dezvoltarea de noi abilități, care le vor permite elevilor să transfere ingineria în lumea de zi cu zi, adică una din componentele-cheie ale testelor PISA.

Tocmai datorită acestor considerente, Ministerul Educației a decis ca, începând din noul an școlar, odată cu reluarea olimpiadelor școlare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naționale de robotică. Practic, vorbim de recunoașterea rezultatelor obținute de toate echipele românești care au participat în ultimii ani la concursurile internaționale, fiindcă pe lângă AutoVortex, avem multe alte echipe câștigătoare în România și este necesar să stimulăm acest demers în sensul de a acorda mai multă importanță acestui domeniu, profesorilor și mentorilor implicați în susținerea echipelor”.

Componența echipei care s-a impus în concursul de pe continentul nord-american este următoarea:

Ana Maria Iacob și Dimitrie Sebastian Cudrici (elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Claudia Catrinel Amariei și Răzvan Iacob Milea (elevi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Cezar Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Victor Brînzan (Şcoala Britanică din Bucureşti), Andrei Laurenţiu Radu (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti), Carina Gabriela Grec (Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti), Theodor Adrian Vasile (Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti), Ştefan Caraenache (Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti), Radu Ungureanu (Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti), Victor Bogdan Ungureanu (Liceul Cronos din Bucureşti), Luca Rusu (Şcoala Americană din Voluntari), Mihnea Vişoiu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Melnic (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi).Coordonator este profesorul Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti), iar mentor, studentul emerit Rareş Ştefan Ion.

Reamintim că, în luna mai, echipa AutoVortex a câștigat medalia de aur la Campionatul Internațional de Robotică FTC - Rusia 2021, cu acest prilej fiind medaliați onorific de Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel