România, locul 16 în clasamentul competenței în vorbirea limbii engleze

România se află pe locul 16 în clasamentul EF Education First privind competența în limba engleză.

România este pe locul 16 în clasamentul competenței în vorbirea limbii engleze, potrivit datelor publicate de EF Education First, în cel de-al nouălea an de când compania analizează felul în care este vorbită limba în peste 100 de țări.

Clasamentul EF English Proficiency Index (EF EPI) a luat în considerare informațiile privind 2,3 milioane de vorbitori a căror limbă maternă este alta decât engleza. În 2019, Olanda a înlocuit Suedia pe primul loc al clasamentului. Este a doua oară când olandezii se situează pe primul loc, dar în ultimii ani, s-au clasat întotdeauna între primele trei popoare din punctul de vedere al competeței în engleză.

Cei de la EF Education First au arătat că limba engleză este vorbită de un sfert din populația lumii, până în 2020 estimându-se că nu mai puțin de două miliarde de persoane vorbesc sau învață limba.

Limba mondială a afacerilor

EF English Proficiency Index (EF EPI) clasifică țările lumii în funcție de media aptitudinilor dovedite de cei care susțin testul EF. În 2019 nu mai puțin de 2.3 milioane de persoane au susținut testul, cel mai mare număr de până acum.

"Engleza rămâne limba mondială a afacerilor. A noua ediție a EF EPI este mai relevantă decât oricând, oferind informații valoroase pentru statele care vor să își evalueze strategiile de predare a limbii engleze și rezultatele aduse de investițiile pe care le-au făcut în domeniu", a comentat Minh Tran, director executiv pentru EF în probleme academice.

Țările europene continuă să aibă cele mai bune rezultate. Excepție fac Spania, Italia și Franța care continuă să fie în urma vecinilor lor. Țările din America Latină au început să aibă rezultate mai bune în 2017 și 2018, nu mai puțin de 12 din cele 18 țări din America de Sud și Centrală înregistrând creșteri ale coeficienților de competență lingvistică în engleză.

România, procent în creștere

România se clasează pe locul 16, cu un indice de 61,36, devansată de Ungaria (15) și Croația (14). Urmează Serbia (17) și Kenya (18). Față de anul anterior al cercetării, România a înregistrat o ușoară creștere a punctajului mediu, cu 1,05. România și Danemarca sunt țările în care bărbații au avut rezultate cu mult mai bune decât femeile, în vreme ce Ungaria a înregistrat un raport invers.

Cel mai mic scor din Europa l-a obținut Azerbaijan, cu 46, 13. Un procent de 59% dintre cei care au susținut testul sunt femei. Cea mai mare parte a participanților la teste, 90%, au sub 40 de ani, vârsta medie fiind 23 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel