România - Irak: Ministrul de Externe irakian: România are tot dreptul să participe

Granita
Granita

România, ca ţară care s-a aflat de partea Irakului în lupta anti-Daesh, "are tot dreptul" să participe la reconstrucţia acestei ţări, a afirmat, joi, ministrul irakian de Externe, Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu Teodor Meleşcanu. 

La rândul său, Meleşcanu a subliniat din nou susţinerea pe care România o acordă suveranităţii acestei ţări.

Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari a mulţumit României pentru cei 50 de consilieri şi traineri care au pregătit forţele de poliţie irakiene şi pentru 'disponibilitatea de a primi şi trata în România răniţi de război'.

Situaţia din Siria

El a spus că a vorbit cu Meleşcanu despre posibilitatea unui memorandum de cooperare în domeniul medical. Totodată, el a arătat că au discutat şi despre situaţia din Siria şi despre ameninţarea Daesh. 'Forţele armate irakiene au reuşit, datorită unităţii lor şi a sprijinului acordat atât de coaliţia internaţională, cât şi de miliţiile locale, de forţele kurde, să înfrângă această grupare teroristă', a punctat Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari. Acesta a menţionat că a mulţumit României 'pentru poziţia fermă de sprijinire a suveranităţii şi integrităţii Irakului şi independenţei sale'.

Investiţii Irak

'Am vorbit despre posibilităţile numeroase de investiţii în Irak, am spus că România, ca ţară care s-a aflat de partea noastră, are tot dreptul să participe la reconstrucţia Irakului', a punctat oficialul irakian. De asemenea, în contextul acestei întâlniri, l-a invitat pe ministrul român de Externe să viziteze Irakul. El a spus că victoria asupra Daesh, în Irak, este 'o experienţă importantă pentru întreaga lume'. Ibrahim Al-Eshaiker Al-Jaafari a precizat că a discutat cu omologul său şi despre 'problema vizelor diplomatice şi pentru paşapoartele de serviciu'.

La rândul său, Teodor Meleşcanu a vorbit despre eforturile Irakului în combaterea terorismului şi despre provocările din această regiune, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel