România în Schengen: Trei zile cruciale. Verificări la sânge în justiție

Luna aprilie începe cu trei zile tensionate pentru țara noastră. Putem să câștigăm sau să pierdem o șansă importantă. În perioada 1-3 aprilie 2014 au loc evaluarea progreselor înregistrate de România în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). 

Echipa de experţi ai Comisiei Europene a fost primită, marți, de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Este formată din oficiali din cadrul Secretariatului General, Directoratului General Justiție și Reprezentanței Comisiei Europene.

Subiectele abordate sunt despre "implementarea noilor coduri, cadrul normativ în materia integrităţii, calitatea şi stabilitatea legislaţiei naţionale, proiectul Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar, publicarea hotărârilor judecătoreşti, independenţa justiţiei, procesul de revizuire a Constituţiei, Strategia Naţională Anticorupţie", arată un comunicat de presă al Ministerului Justiției, trimis DC News. 

Misiunea de evaluare de la începutul lunii aprilie contribuie la pregătirea Raportului MCV. Delegația de experți se va întâlni cu reprezentanți ai CSM, Inspecţiei Judiciare, Institutului Naţional al Magistraturii, ÎCCJ, Ministerului Public, DNA, ANI, precum şi cu procurori din circumscripţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel