EXCLUSIV  România, în Schengen fără Bulgaria? Radu Popa: Ca strategie politică, nu e o idee bună să arătăm Europei că încercăm să ne rezolvăm singuri problema

foto pexels
foto pexels

Deputatul PSD Radu Popa a vorbit despre aderarea României la spaţiul Schengen. Acesta a explicat de ce decuplarea de Bulgaria nu este o idee bună. 

"Cred că nu ar fi corect să ne decuplăm de Bulgaria. Ca strategie politică, nu cred că e o idee bună să arătăm Europei că încercăm să ne rezolvăm singuri problema. Noi suntem într-o echipă, am intrat cu Bulgaria în UE la pachet, suntem priviţi la pachet şi nu cred că trebuie să ne decuplăm. Trebuie să ajutăm Bulgaria, dacă are probleme pe graniţe, pe consulate, şi aşa mai departe. Comisia Europeană, Bruxelles-ul, trebuie să ajute Bulgaria, nu trebuie să o lase în spate. Ideea unei Europe cu două sau chiar trei viteze nu este bună. 

Pentru că degeaba ai un cerc cu viteza întâi, format din Germania, Italia, Spania, Franţa, Belgia, etc, pentru că la un moment dat aceste ţări au nevoie să colaboreze economic cu alte ţări. Ori dacă ţările considerate cu viteza a doua, a treia, a patra, etc, sunt slabe economic, nu pot livra celor din linia întâi care, astfel, mor economic. Pentru că nu au cine să coopereze. De asta spun că Bulgaria nu trebuie lăsată în spate, trebuie ajutată, astfel încât toată lumea să urce. Să nu mergem pe ideea că ne salvăm noi sau că se salvează cei de la Bruxelles", a punctat Radu Popa la DC NEWS TV. 

Citeşte şi  - ”Bulgaria primește tot mai mult sprijin pentru aderarea sa la Schengen” anunță președintele bulgar. Radev mulțumește Vienei

Cel puțin așa rezultă din asigurările pe care le dă președintele bulgar Rumen Radev: ”Bulgaria primeşte din ce în ce mai mult sprijin pentru aderarea sa la Schengen” a spus el, completând: ”Am primit deja chiar şi o perioadă specifică în care o putem realiza. Din punctul meu de vedere, în octombrie - dacă vom implementa toţi paşii importanţi, iar legislaţia este foarte importantă - Bulgaria va putea adera la spaţiul Schengen”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel