România, în clasamentul țărilor cu cele mai puternice armate din lume. Pe ce loc ne aflăm

România, în clasamentul țărilor cu cele mai puternice armate din lume. Pe ce loc ne aflăm / Foto: Facebook Armata României
România, în clasamentul țărilor cu cele mai puternice armate din lume. Pe ce loc ne aflăm / Foto: Facebook Armata României

Vezi în articol topul țărilor cu cele mai puternice armate din lume, în 2022.

Statele Unite, Rusia și China au cele mai puternice armate din lume în acest moment. Clasamentul este realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex,  și ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor.

Potrivit estimărilor Global Firepower, Republica Populară Chineză are 2,19 milioane de militari activi. Statele Unite au semnificativ mai puțini: 1,4 milioane, iar Rusia puțin peste un milion.

Armele nucleare sunt probabil singura capacitate militară în care Rusia poate fi considerată la egalitate cu SUA. Pe parcursul ultimilor zece ani, patru din 11 submarine nucleare strategice au fost înlocuite cu altele noi și șapte din cele nouă divizii de rachete au fost rearmate cu rachete moderne.

Astfel, americanii au cele mai puternice forțe aeriene și navale, rușii domină la capitolul forțelor mecanizate și blindate, în timp ce China are cei mai mulți militari activi.

Rusia vs NATO

„Printre alte măsuri, rachetele balistice sol-sol Iskander au fost plasate strategic de-a lungul întregii frontiere de vest. Acesta este un sistem de arme de neegalat de țările NATO din Europa, dar care teoretic ar putea distruge infrastructura sistemului de apărare antirachetă al SUA, pe lângă alte ținte importante. Rachetele de croazieră Kalibr, cu o rază de acțiune de aproximativ 2.000 km, care au fost desfășurate în Flota Baltică din Rusia începând cu 2016, ar putea fi, de asemenea, adăugate pe listă. Printre altele, aceste sisteme de arme trebuie să asigure un avantaj în timp pentru Rusia în desfășurarea operațiunilor militare în Europa, permițându-i să distrugă concentrațiile de trupe NATO și infrastructura logistică într-un stadiu incipient.”, susține Mikk Marran, ICDS.

Unde se află România în clasament

România se află abia pe locul 38 din 140 de state analizate, cu 132.000 de militari, dintre care 67.000 personal activ, 50.000 în rezervă și 15.000 de trupe paramilitare. Țara noastră alocă aproximativ 5,1 miliarde de dolari pentru armată. Ucraina se află pe locul 22, în acest clasament. Vezi întreg clasamentul pe Alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel