România, împărțită în regiuni. Mii de funcționari vor dispărea

regionalizare
regionalizare

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că regionalizarea administrativă a României se va face în acest an, pentru că este foarte necesară și nu presupune desființarea județelor și nici mărirea cheltuielilor publice. Cele 8 regiuni înființate va duce la concedierea a mii de funcționari.

 ”Nu se desființează județele, nu se mărește numărul de personal, nu se măresc cheltuielile publice. Nu se face regionalizarea pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al reorganizării administrativ-teritoriale, respectiv al regionalizării, adică a înființării regiunilor administrative îl reprezintă micșorarea decalajului de dezvoltare între regiuni și între zone, adică între județe”, a explicat vicepremierul Liviu Dragnea, în ediția de joi seară a emisiunii ”Subiectiv”, de la Antena 3.

 "Sunt zeci de directii deconcentrate la nivel de judete, cu mii de angajati, cand vor trece la regiuni, acesti angajati se vor diminua. Cand va avea loc descentralizarea va subtia foarte mult acest aparat functionaresc.

 Ministrul Dezvoltării Regionale spune că intenția este ca regionalizarea să se finalizeze în acest an și a precizat că va avea discuţii cu toate partidele politice pe această temă, inclusiv cu UDMR, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu specialişti.

 ”În ce privește termenul, intenția noastră are în vedere finalul acestui an, pentru că e foarte important să prindem exercițiul financiar 2014-2020. (...) Se vor păstra județele, dar apar regiunile. Regionalizarea este foarte necesară și, în plus, putem pierde foarte mulți bani fără ea”, a adăugat social-democratul.

Abia deschisă discuția despre împărțirea țării în cele opt regiuni de dezvoltare că în USL a și început să se facă calcule despre cine să ocupe funcțiile de guvernator. Baronii locali încep să-și construiască strategia pentru un lobby eficient pentru a intra în cărți în vederea unor eventuale nominalizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel