România și Bulgaria pregătesc o mini-piață comună

România și Bulgaria se pregătesc să pună bazele unei piețe comune la care speră să adere și alte țări europene. Este vorba despre o mutare importantă în domeniul farmaceutic.

Ministrul bulgar al Sănătății, Petar Moskov, a anunțat că Bulgaria și România vor începe să cumpere împreună medicamente scumpe.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sănătății, a confirmat luni existența acestui proiect. El a spus că inițiativa nu va include doar medicamentele pentru bolile rare ci, în general, medicamente scumpe. 

Care este scopul proiectului

Scopul proiectului este de a obține prețuri mai ieftine din partea producătorilor farma. "Atât eu, cât și colegul bulgar, vom prezenta inițiativa prim-miniștrilor, apoi vom discuta formal și cu autoritățile de la Bruxelles. €œAm vrea să grăbim lucrurile și să putem face asta împreună cât de curând. Bulgaria este foarte deschisă. Acordul se va referi la medicamentele scumpe în general, inclusiv cele orfane. Detaliile rămân să fie stabilite", a spus ministrul Nicolae Banicioiu pentru HotNews.

România și Bulgaria vor încerca să convingă și alte țări europene să se alăture acestei uniuni farmaceutice. 

Anunțul vine la finalul unei săptămâni în care au apărut mai multe semnale despre o posibilă reformare a mecanismelor europene de negociere a prețurilor medicamentelor cu industria farmaceutică.

VEZI ȘI: Lista medicamentelor compensate urmează să fie mărită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel