România. Gușă, previziuni la graniță: E un conflict care ar putea fi dezghețat

Consultantul politic a tras atenţia asupra faptului că acest conflict îngheţat din Republica Moldova ar putea fi dezgheţat în anul 2018, "când lumea se reaşează şi ordinea mondială schimbată deja se va implementa într-un fel mai clar pentru oamenii de specialitate".

"Este un început de an furtunos din punct de vedere geopolitic, dar evenimentele nu sunt atât de grave pe cât par. Este bine să discutăm asta ca să clarificăm treburile la începutul unui an pe care noi l-am anunţat că va fi foarte tensionat din punct de vedere geopolitic.

Pentru ca să aşezăm treburile într-un mod corespunzător, trebuie să reamintim că în afara lucrurilor care se pot discuta despre Republica Moldova în legătură cu Rusia sau cu România, în mod evident trebuie să discutăm iniţial despre faptul că pe teritorul Republicii Moldova există un conflict îngheţat de către autorităţile ruseşti, cum au mai multe conflicte îngheţate în zona fost sovietică, dar acest conflict din Transnistria este posibil să fie dezgheţat în 2018, când lumea se reaşează şi ordinea mondială schimbată deja se va implementa într-un fel mai clar pentru oamenii de specialitate, mai puţin clar pentru oamenii implicaţi, aici vorbim atât despre cetăţenii din Republica Moldova, românii de acolo, cât şi despre românii noştri care sunt foarte atenţi", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

Consultantul politic a adăugat că Guvernul din Republica Moldova este condus, de fapt, de liderul de facto Vlad Plahotniuc. "Dodon, la rândul lui, chiar dacă s-a declarat "putinist" sau rusofil, el este un preşedinte al Moldovei care se va afla în continuare în zona de influenţă a lui Vlad Plahotniuc", a amintit Guşă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel