România execută planul NATO privind Libia. Fregata Regele Ferdinand pleacă în Mediterana

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Traian Băsescu a declarat, în conferinţa de presă de după şedinţa CSAT, că România va participa cu 207 militari la operaţiunile din Mediterana, legate de situația din Libia, cu fregata Regele Ferdinand.

CSAT a decis impicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand şi cu 2 ofiţeri de stat major. România va participa cu 205 militari la bordul fregatei şi cu 2 ofiţeri de stat major.

"Ar fi bine să nu dăm impresia că suntem nepregătiţi a înţelege lucruri elementare. Marii beneficiari ai resurselor petroliere din Libia sunf Italia, Franţa, Marea Britanie şi SUA. Nu au nevoie de un război pentru a primi ceea ce deja au. Intervenţia este pentru a proteja populaţia de un lider politic care omoară propria lui populaţie. Este bine ca atunci când se vorbeşte despre populaţia din Libia, de interese şi de soluţii să se aibă în vedere că e vorba despre o populaţie cu foarte multe triburi", a spus şeful statului.

Conform preşedintelui, fregata va efectua în Libia operaţiuni de blocare a oricărei nave suspecte că ar transporta de exemplu armament către Libia. România participă la operaţiuni la solicitarea NATO. Nava va fi gata de plecare în misiune în 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel