România este pregătită pentru un CUTREMUR mare? Ce trebuie să știi! Arafat: Ne așteptăm la un număr semnificativ de victime

Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES

Un număr semnificativ de victime s-ar putea înregistra în România în cazul unui cutremur puternic, susține Raed Arafat. Cu toate acestea, numărul răniților sau decedaților ar putea fi redus semnificativ în anumite condiții. 

Raed Arafat a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebat despre cât de pregătită este România pentru un cutremur de mare magnitudine. 

”Nimeni nu poate să zică faptul că este pregătit 100% pentru un cutremur și că va face față 100% pentru că nimeni nu poate să prezică un impact exact al unui cutremur, iar din punct de vedere al pregătirii noastre ca instituție și aici vorbesc de structurile aflate în coordonarea departamentelor pentru situații de urgență, în ultimii trei ani am introdus foarte multe echipamente de intervenție care nu au mai fost niciodată în dotarea noastră. Folosim desigur fonduri europene. Fiecare județ are câte două containere specializate, plus București, plus unitatea specială de salvatori. Ați văzut că ne-am mobilizat pentru Albania și am trimis echipa care are clasificare din partea SUA”, a susținut Raed Arafat la România TV.

Avertismentul lui Arafat

Raed Arafat a lansat și un apel pentru populație, dar și pentru autorități pentru evitarea unui număr mare de victime în cazul unui cutremur. 

”Noi putem să ne pregătim oricât pentru intervenția după cutremur, dar soluția optimă este prevenirea. Asta înseamnă consolidarea sau demolarea clădirilor care nu pot fi consolidate și mutarea oamenilor care trăiesc în aceste clădiri. Ar trebui să se realizeze acest lucru în perioada următoare dacă vrem să evităm un impact major și pierderi de vieți și vătămări ale oamenilor care stau în clădirile cu risc seismic major. Populația trebuie pregătită, să știe cum să reacționeze și cum să se ajute între ei. Depindem de populație să fie parte din mecanismul de intervenție. Cea mai bună soluție este prevenirea și reducerea riscului prin rezolvarea problemelor cu clădirile cu risc seismic”, a mai spus Raed Arafat. 

Ce nu trebuie să faci în timpul unui cutremur

”Noi ne așteptăm la un număr semnificativ de persoane rănite, de victime, dacă este un cutremur de grad mare. Pregătirea populației este foarte importantă. Dacă oamenii reacționează greșit, dacă ies în casa scărilor sau folosesc liftul în timpul cutremurelor atunci vă dați seama că va crește foarte serios rata mortalității și a persoanelor rănite. Instruirea populației este foarte importantă”, a completat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel