România, drepturile angajaților, sistematic încălcate. Top rușinos

Bogdan Cotigă / 23 oct 2018 / 11:52 Salveaza PDF Comentarii
Harta incalcarea drepturilor
Descriere foto: Harta incalcarea drepturilor

România se află printre țările în care drepturile angajaților sunt cel mai des încălcate, având rating 4 într-un clasament realizat de ITUC Global Rights Index în care ratingul 5 include țările aflate în război. 

România este, potrivit studiului în categoria unde drepturile muncitorilor se încalcă sistematic, alături de țări precum Angola, Camerun, Iraq, Haiti, o parte din țările arabe și africane și SUA care a fost retrogradată de pe un rating superior din clasamentul pe 2017. 

Angajatul român, obligații multe, beneficii puține

România face parte dintre țările în care dreptul la grevă în mediul privat este des restricționat, unde marea parte dintre angajați nu beneficiază de contract colectiv de muncă și în care o mare parte dintre aceștia au salarii parțial "la negru" ceea ce le reduce substanțial nivelul de contribuție la pensie. În țările din categoria în care este plasată România, muncitorii nu au încredere în sindicate și nu sunt în general membri ai vreunui sindicat, beneficiază rar sau deloc de asistență psihologică asigurată de angajator, mai arată studiul citat

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26