România, drepturile angajaților, sistematic încălcate. Top rușinos

Harta incalcarea drepturilor
Harta incalcarea drepturilor

România se află printre țările în care drepturile angajaților sunt cel mai des încălcate, având rating 4 într-un clasament realizat de ITUC Global Rights Index în care ratingul 5 include țările aflate în război. 

România este, potrivit studiului în categoria unde drepturile muncitorilor se încalcă sistematic, alături de țări precum Angola, Camerun, Iraq, Haiti, o parte din țările arabe și africane și SUA care a fost retrogradată de pe un rating superior din clasamentul pe 2017. 

Angajatul român, obligații multe, beneficii puține

România face parte dintre țările în care dreptul la grevă în mediul privat este des restricționat, unde marea parte dintre angajați nu beneficiază de contract colectiv de muncă și în care o mare parte dintre aceștia au salarii parțial "la negru" ceea ce le reduce substanțial nivelul de contribuție la pensie. În țările din categoria în care este plasată România, muncitorii nu au încredere în sindicate și nu sunt în general membri ai vreunui sindicat, beneficiază rar sau deloc de asistență psihologică asigurată de angajator, mai arată studiul citat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel