România DONEAZĂ 1,3 milioane de doze de vaccin în Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

România va oferi gratuit, sub formă de ajutor umanitar, 1,3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 5 august, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. La solicitarea Ministerului Sănătății, guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 5 august, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.

Dozele de vaccin donate sunt de la compania AstraZeneca

Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Ministerul de Interne va asigura transportul

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia sau Ministerul Apărării Naționale. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, în situația în care asistența se va acorda prin acest mecanism. Transportul în Vietnam al celor 199.200 de doze suplimentare de vaccin COVID-19 se va realiza în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 756/2021 privind acordarea unor ajutoare umanitare din Rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

OMS cere amânarea celei de-a treia doze de vaccin Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății a cerut miercuri amânarea celei de-a treia doze de vaccin Covid-19, numită și doză de rapel, pentru că există o inechitate prea adâncă atunci când vine vorba de imunizare la nivel mondial, anunță CNBC.

Agenția internațională a spus că acest moratoriu ar trebui să dureze cel puțin două luni pentru a permite comunității internaționale să-și atingă obiectivul de a vaccina cel puțin 10% din populația fiecărei țări din lume până la finalul lunii septembrie. „Avem nevoie de distribuirea de urgență a majorității vaccinurilor care merge către țări dezvoltate spre țările cu venituri mai mici”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel