România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radiolocație

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a achiziționat, în baza parteneriatului strategic România-SUA, un avion ultraperformant pentru calibrarea echipamentelor de radiolocație de pe cele 16 aeroporturi civile și peste trei aeroporturi militare. Echipamentele de ultimă generație de pe această aeronavă pot realiza inclusiv calibrarea satelitară a echipamentelor de radiolocație.

De anul trecut, mai precis din luna decembrie, România, prin Autoritatea Aeronautică Civilă operează cel mai performant avion din Europa pentru calibrarea echipamentelor de radiolocație.

Aceste echipamente de radiolocație oferă piloților, cât și operatorilor de drone informațiile necesare pentru a putea zbura în condiții meteo neprielnice sau pe timp de noapte.

Avionul Beechcraft Super King Air–350  a costat opt milioane de euro și a fost achiziționat în baza unei licitații câștigată de Beechcraft Berlin Aviation Gmbh.

Echipamentele de calibrare și măsurare care sunt cele mai performante la ora actuală, Norvegian Special Mission - au costat patru milioane de euro.

Mai mult pe Defense Romania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel