România, dată în judecată de Comisia Europeană

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Comisia Europeană a anunțat că dă în judecată România la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru încălcarea legislației europene referitoare la deșeurile din industriile extractive.

"Având în vedere gravitatea riscului în acest caz şi la recomandarea comisarului pentru mediu, domnul Janez Potočnik, Comisia introduce o acţiune împotriva României în faţa Curţii de Justiţie a UE, în scopul de a se asigura că sunt luate mai rapid măsuri corective", arată un comunicat al Comisiei Europene.

În centrul acțiunii Executivului de la Bruxelles este iazul Boșneag, un iaz de decantare de 102 hectare în care au fost deversate deșeuri provenite din exploatarea minelor de cupru și zinc din Moldova Nouă (România) și care este, în prezent, aproape complet abandonat, arată executivul comunitar. 

Comisia Europeană a lansat din octombrie 2012 o acțiune în constatarea neîndeplinirii obligațiilor împotriva României pe această temă, printr-o scrisoare de punere în întârziere transmisă Guvernului, care a fost urmată de un aviz motivat în februarie 2014, în cadrul procedurilor de infringement.

Tot joi, CE trei proceduri de infringement împotriva României pentru netranspunerea legislaţiei UE privind siguranţa căilor ferate şi a reglementărilor pentru administratorii de fonduri de investiţii şi pentru tratamentul discriminatoriu în privinţa impozitării entităţilor juridice străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel