România - Coreea de Sud, parteneriat strategic. Meleşcanu, vizită la Seul

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, a sosit vineri la Seul într-o vizită de trei zile, la împlinirea a 10 ani de la stabilirea parteneriatului strategic între România şi Coreea de Sud, relatează Yonhap. 

Şeful diplomaţiei sud-coreene, Kang Kyung-wha, a cerut cu această ocazie României să joace un rol cheie în sprijinul procesului de pace în peninsula Coreea, în special anul viitor, când România va deţine preşedinţia Uniunii Europene în primul semestru. La întâlnirea cu omologul său român, el a subliniat importanţa "vocii şi rolului de lider" ale României, într-un moment când eforturile diplomatice ale Coreei de Sud se concentrează asupra denuclearizării complete a peninsulei coreene şi asupra realizării unei păci durabile. 

La rândul său, Meleşcanu s-a referit la Coreea de Sud ca la unul din cei mai importanţi parteneri ai României şi a afirmat că dezvoltarea relaţiilor politice şi economice bilaterale constituie un subiect prioritar. Ministrul de externe a declarat că România speră să identifice modalităţi semnificative de sprijin pentru continuarea procesului de pace. 

Vizita lui Teodor Meleşcanu în Coreea de Sud este prima parte a unui turneu care se va încheia pe 27 noiembrie şi va cuprinde şi India, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel