România, condamnare CEDO. Maria Grapini: Sunt revoltată!

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a comentat dur noua palmă dată de CEDO sistemului de Justiţie din România.

România a primit, recent, o nouă condamnare la CEDO, într-un proces privind tratamentul inuman aplicat unui deţinut care suferea de cancer şi care a decedat din cauza tratamentului inadecvat din spitalul penitenciar. Verdictul? Statul român trebuie să plătească 9000 de euro fiului deţinutului decedat.

"Oare sistemul de forţă din România se simte bine, după cea mai recentă condamnare CEDO? Sună cunoscut? Da, din nefericire... Nu este unicul caz în care CEDO face lumină şi dreptate, pe speţe care ne cutremură! Cancer în fază terminală, stimaţi judecători, aparţinători destoinici ai sistemului de forţă românesc! Sunt revoltată!

Cine plăteşte pentru lipsa de empatie a unor angajaţi ai Ministerului Justiţiei şi nu numai? Material? Statul român, pentru despăgubiri? Atât? Judecătorii, care au distrus un om aflat şi aşa între două lumi, cum răspund şi în faţa cui? Ne critică Departamentul de Stat al SUA, că suntem o ţară care se opune unei Justiţii corecte. Asta cum se numeşte?

Deciziile CEDO, care indică evident un tratament inuman, inuman, oameni buni, aplicat de aceeaşi Justiţie "corectă", sunt contabilizate de SUA!? Până nu se legiferează, clar şi evident, răspunderea magistraţilor, sistemul de forţă din România va...juca în forţă. Şi va rămâne intangibil", a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel