România, concurență pentru construirea de mașini electrice

imagine cu titlu ilustrativ
imagine cu titlu ilustrativ

O publicație de la Bratislava a anunțat că România și Slovacia sunt principalele concurente pentru poziția de găzduitor al unai fabrici de mașini electrice ale producătorului chinez Zhi Dou.

  Producerea de mașini electrice în România ar putea deveni realitate, dacă va câștiga în fața Slovaciei, țara aflată în concurență directă. Principalul atu al statului român îl reprezintă acordarea de subvenții de 50% din valoarea investiției, în comparație cu Slovacia care acordă doar 35%. Nu se știe însă dacă acest argument este suficient de convingător pentru membrul grupului chinez Zhejiang Geely Holding, astfle încât să aleagă România pentru noul lor proiect.

Guvernul de la Bratislava a blocat terenul pentru un posibil investitor 

La propunerea Ministerului slovac al Economiei, Guvernul de la Bratislava a blocat terenul pentru un posibil investitor în noul parc industrial din Haniska, conform economica.net.

Noua unitate ar putea atrage noi investiţii în estul Slovaciei şi va ajuta la crearea a mii de locuri de muncă, apreciază Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Peter Žiga, susţine că sunt cinci investitori la Haniska, în timp ce publicaţia Hospodárske Noviny anunţă că unul dintre investitori este producător auto.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel