România câştigă un proces cu fraţii Micula la Tribunalul de Arbitraj. Suma câştigată, URIAŞĂ

Tribunalul internațional de arbitraj a dat câştig de cauză României într-un proces cu fraţii Micula. Sunt respinse, astfel pretenţii de 9 miliarde de lei formulate de oamenii de afaceri. 

Tribunalul a obligat reclamanții să ramburseze României 75% din costurile legale și alte cheltuieli pe care le-a suportat pentru a se apăra.

Frații Micula au câștigat în trecut un proces cu statul român la Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington, urmând să încaseze 84,4 milioane de euro. Pentru că statul român nu a virat banii, dobânzile și penalitățile s-au acumulat, suma ajungând una exorbitantă – 395 de milioane de euro, menţionează Antena 3. 

În încercarea de a-şi recupera banii, fraţii Micula s-au îndreptat către companiile de stat, punând popriri şi pe conturile Romatsa. În decembrie 2019, Guvernul Orban le-a plătit fraților Micula suma datorată de stat.

De ce a dat România banii în decembrie 

"Dacă nu îndeplineam sentinţa în decembrie, era blocat traficul aerian al României. Nu a fost o plăcere pentru noi să le dăm banii, ci o necesitate, pentru a exista trafic aerian în România, pentru toate companiile. Să înţeleagă toată lumea că asta s-a întâmplat pentru că România nu a fost reprezentată foarte bine în instanţele internaţionale", a declarat Virgil Guran, consilierul premierului interimar Ludovic Orban, la Antena 3. 

"Acum, fraţii Micula dăduseră în judecată România pentru încă o sumă de vreo câteva miliarde de lei şi au pierdut procesul. S-a obţinut plata a 75 la sută dintre cheltuieile de judecată de către ei. Noi  nu primim nicio altă sumă de bani de la fraţii Micula, aşa cum am mai văzut în diverse surse, ci pur şi simplu nu mai trebuie să le dăm noi lor banii. Dacă pierdeam procesul, trebuia iar să plătim o sumă importantă", a mai spus Virgil Guran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel