EXCLUSIV  România, cai export. Liviu Harbuz, informații neștiute. Unde au dispărut caii României

Darius Muresan / 27 ian 2018 / 21:48 Salveaza PDF Comentarii

Liviu Harbuz, medic veterinar, a vorbit la DC News despre situația cailor din România.

Caii, animale foarte blânde și inteligente, sunt folosiți în scop turistic în state precum Belgia sau Austria. Nu este și cazul României. Dimpotrivă. Situația din țara noastră este una cel puțin îngrijorătoare în ceea ce privește caii.

„De ce nu și la noi? România este principalul furnizor de carne de cal în toată Europa. Astăzi, România este cel mai mare furnizor pentru Italia, de carne de cal. Noi trimitem caii la abatorizare. Sunt samsari care adună acești cai și îi exportă în Italia. Dar aceasta este o chestiune care se întâmplă de peste zece ani”, a precizat Liviu Harbuz, la DC News.

[citeste si]

Acesta a semnalat că România are în proporție de 99% cai de calitate inferioară. El a explicat și de ce s-a ajuns în această situație.

„Pentru că pe restul i-am dat în Ungaria, pe cei de montă și de valoare, toată genetica s-a mutat în Ungaria. Au fost vânduți. Mai ales armăsarii. I-am dus în Ungaria unde performează, unde sunt îngrijiți. Cei mai buni medici de cai din lume sunt medicii unguri”, a explicat Liviu Harbuz.

Acesta a mai amintit și de faptul că Ungaria are o cultură de peste 2.000 de ani în cai. 

Puteți urmări interviul în întregime AICI.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24