România, aur la Olimpiada Internațională de Chimie

olimpiada de chimie
olimpiada de chimie

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie ”Dimitri Mendeleev” din acest an au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz, informează Hotnews. Concursul, aflat la cea de-a 47-a ediție, s-a desfășurat în Taskent, capitala Uzbekistanului, în perioada 23 – 30 aprilie 2013.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Andreea Maria Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut medalia de aur; tot ea a câștigat, anul trecut, medalia de argint în cadrul aceleiași olimpiade.

 Doi elevi au cucerit, fiecare, medalia de argint la olimpiadă. Ei sunt Mara Ioana Ieșanu, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman, județul Neamț, și Grigore Mihai Prună – elev al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, în clasa a XII-a. Mara Ioana Ieșanu a primit și premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică.

   Medaliile de bronz aparțin altor trei elevi: Teodora Coroamă (clasa a XII-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Botoșani), Vlad-Mihai Mandrici (clasa a X-a, Colegiul Național ”Sfântul Sava”, București) și Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XI-a, Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”, București).

118 elevi din 17 țări au participat la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie. Concursul a cuprins trei probe a câte cinci ore – două probe teoretice și o probă practică. Membrii lotului olimpic de chimie al României au fost invitați, după festivitatea de premiere, la Ambasada României din Uzbekistan. Romeo Stanciu, ambasadorul României în această țară, i-a felicitat pe tineri pentru performanța lor, anunță Ministerul Educației,

 Rezultatele din acest an le depășesc pe cele din ultimii doi ani. Anul trecut, elevii români au cucerit o medalie de aur, două – de argint și una – de bronz, iar acum doi ani, în 2011, lotul olimpic a revenit acasă cu trei medalii de argint și o medalie de bronz.

 Elevii români participanți în acest an la Olimpiada Internațională de Chimie ”D. Mendeleev” revin în țară miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel