România are peste 200.000 de pacienți oncologici, iar 2.700 sunt copii. Valeria Herdea (CNAS): Dramatic pentru starea de sănătate a unei populații

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Peste 1% dintre pacienții oncologicii din România sunt din rândul copiilor, ceea ce este ”dramatic pentru starea de sănătate a unei populații”, susține Valeria Herdea, președintele CNAS.

Valeria Herdea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat că în numărul pacienților oncologici din România este de peste 200.000, un lucru ”dramatic pentru starea de sănătate a unei populații”, scrie Agerpres.

”Din păcate, avem 207.722 de pacienți cu cancer și tot din păcate avem 2.700 de copii și vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecțiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populații”, a spus dr. Valeria Herdea.

Concediile medicale, plătite eșalonat

În contextul în care eliberarea de certificate medicale, uneori abuzivă, a fost subiect de discuție între guvernați, șefa CNAS a fost întrebată cu privire la plata concediilor medicale. 

”Concediile medicale se vor plăti eșalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eșalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanțe", a susținut Valeria Herdea.

În plus, mai spune președintele CNAS, evaluarea făcută la nivelul cabinetelor medicilor de familie se află pe final, fiind constatate ”sub 1% derapaje”, precizând cp verificarea medicilor de familie a fost făcută eșalonat.

Campanie de comunicare către pacienți, de la 1 martie

Valeria Herdea a anunțat că la nivelul CNAS, începând cu 1 martie, se va derula o campanie de comunicare către pacienți în așa fel încât fiecare să înțeleagă că o persoană asigurată are ”drepturi și obligații”.

”Dreptul la serviciu medical înseamnă și obligație de a trece pe la medicul tău de familie în așa fel încât să poți să îl ajuți.

Asta se face în toate țările civilizate și cred ca modelul vest european este de preluat și la noi", a susținut președintele CNAS.

Citește și: Rafila, despre concediile medicale: Există medici care eliberează un număr mare de certificate. Acolo trebuie să fie direcționate acțiunile de verificare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel