Rafila, despre concediile medicale: Există medici care eliberează un număr mare de certificate. Acolo trebuie să fie direcționate acțiunile de verificare

FOTO: captură video Facebook @Ministerul Sănătății
FOTO: captură video Facebook @Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu precizări privind verificarea modului în care se eliberează certificatele medicale.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că există medici care eliberează un număr foarte mare de concedii medicale. În plus, că pentru combaterea abuzului în ceea ce privește eliberarea acestor certificate, este necesar ca verificările să fie ar trebui îndreptate către aceștia pentru a se vedea în ce măsură concediile respective sunt justificate.

”Cred că preocuparea prim-ministrului are o anumită justificare sau este justificată, pentru că există, într-adevăr, zone unde există prea multe prescripții.

Eu nu vreau să mă refer aici neapărat la patologia în sine. Mă refer la faptul că există, fie persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie care, mă rog, revine tot timpul ca și obișnuință într-un fel, sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale.

Cred că acolo trebuie să fie direcționate acțiunile de verificare, să vedem cine eliberează numere, cantități foarte mari de certificate de concediu medical și, în mod evident, trebuie să vedem dacă acest lucru este justificat de realitate.

Cred că acesta este un lucru care îl preocupă pe domnul prim-ministru și exemplele pe care le-a dat au fost legate de frecvența concediilor medicale”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru  Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, primele patologii prezente pentru care s-au eliberat concedii medicale sunt ”afecțiunile coloanei vertebrale și infecțiile respiratorii”.

Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe, ”foaie de parcurs” comună pentru descurajarea abuzului de concedii medicale

Premierul Marcel Ciolacu afirma, pe 8 februarie, că va stabili împreună cu ministrul Sănătății și cel al Finanțelor o ”foaie de parcurs” pentru rezolvarea situațiilor concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate.

”Descurajez și trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie și de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflați în situațiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, a precizat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Citește și: Impozitarea concediilor medicale. Alexandru Rafila: Propunerea a venit de la Ministerul Finanțelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel