România are noi ambasadori la Chișinău și Kiev. Vezi pentru cine a semnat Klaus Iohannis decretul

Sursă foto: Agerpres Alexandru-Victor Micula / Facebook Cristian-Leon Turcanu
Sursă foto: Agerpres Alexandru-Victor Micula / Facebook Cristian-Leon Turcanu

România are doi noi ambasadori la Chișinău și Kiev. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea lui Alexandru-Victor Micula în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ucraina, cu reşedinţa la Kiev.

A fost acreditat, totodată, prin decret prezidenţial, Cristian-Leon Ţurcanu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, cu reşedinţa la Chişinău.

Preşedintele a mai semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în retragere, pentru generalul de brigadă - cu o stea, în retragere, veteran de război, Năstase Constantin din Ministerul Apărării Naţionale;

Şeful statului a mai semnat: decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006; decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, adoptat la Strasbourg, la 2 octombrie 2013 şi semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014; decretul privind promulgarea Legii pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, adoptat la Strasbourg, la 2 octombrie 2013 şi semnat de România la Strasbourg, la 14 octombrie 2014.

Alexandru-Victor Micula

Alexandru Victor Micula a ocupat postul de secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Micula s-a născut în Oradea, în 1966. A urmat cursurile liceului Catolic Atacama, din Copiapo, Chile, apoi Academia de Studii Economice, Facultatea Economia Industriei, Construcţiilor şi Transporturilor, Bucureşti. 

Micula s-a specializat în domeniul relațiilor internaționale la Centrul European pentru Studii de Securitate ”George C. Marshall”, Economia Apărării, din Garmisch-Partenkirchen, Germania. Ultima instituție absolvită este Institutul Naţional de Administraţie. 

Micula a mai fost ambasador al României în Ungaria și Danemarca și Islanda.

Cristian-Leon Ţurcanu

Cristian-Leon Ţurcanu a mai avut un mandat de ambasador al României la Kiev și în urmă cu aproximativ două luni a fost audiat de comisii pentru postul de la Chișinău. 

"Sunt pe finalul unui mandat într-o perioadă foarte complicată în Ucraina şi mă uit cu foarte mare încredere spre mandatul pe care sper că mi-l veţi aproba la Chişinău, în Republica Moldova. Relaţia noastră cu Republica Moldova este o relaţie extrem de complexă, extrem de vizibilă şi extrem de importantă. Cred că nu sunt destul de multe cuvinte pentru a defini profunzimea relaţiilor între România şi Republica Moldova, între popoarele şi societăţile noastre. Este un mandat deosebit de complex, însă un mandat care se va derula pe două repere fundamentale: avem realitatea comunităţii de limbă, cultură şi istorie, care este un fundament extrem de solid, şi Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republica Moldova", afirma Ţurcanu în aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel