România ar putea intra în octombrie 2011 în Schengen, dacă ratează în luna martie

schengen322
schengen322

Vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, susţine, la RFI, că România ar putea intra în Schengen în octombrie 2011, dacă ratează luna martie, el precizând că obiectivul legat de luna martie poate fi realizat dacă Guvernul face paşi concreţi în următoarea perioadă.

El critică Franţa şi Germania, pentru că au acţionat "unilateral", în loc să colaboreze mai strâns cu România şi Bulgaria. "Ceea ce deplâng eu este această acţiune unilaterală şi faptul că Franţa şi Germania nu discută suficient cu autorităţile din România şi Bulgaria, pentru a îmbunătăţi situaţia, pentru că mai sunt trei luni. Trebuie un dialog mai puternic. României şi Bulgariei ar trebui să li se ofere ocazia în următoarele două-trei luni să rezolve problema. Situaţia ar trebui privită ca un semnal de alarmă, nu ca pe o respingere. Termenul de martie 2011 ar mai putea fi posibil, dacă Guvernul face paşi concreţi", afirmă Swoboda, citat de Mediafax

Europarlamentarul afirmă că este o atitudine greşită să pui toată greutatea pe umerii României, în loc să-i oferi ţării o colaborare mai strânsă în materie de Poliţie, pentru a lupta mai bine cu organizaţiile criminale şi mafiote.

"Dacă nu se întâmplă în martie (aderarea la Schengen, n.r.), se poate întâmpla în octombrie, deci o jumătate de an mai târziu. Ar fi un termen rezonabil. Dacă luna martie nu este acceptată de toate ţările, atunci octombrie ar trebui să fie următoarea dată ţintă", a spus Swoboda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel