Performanță remarcabilă. România, șase medalii de aur

Performanță pentru țara noastră!

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut cinci medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev", desfăşurată în perioada 11 - 17 mai, la Moscova. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la această competiţie, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

VEZI ȘI: România rămâne fără genii. Tânăra care la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate propune o schimbare în învățământul românesc


Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C. Brătianu" din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti) a obţinut medaliade argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Piatra Neamţ).

Încă o medalie de aur

De asemenea, cei doi elevi care au reprezentat România la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în Lituania, la Vilnius, au obţinut o medalie de aur şi o menţiune, informează Ministerul Educaţiei. Medalia de aur a fost câştigată de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Naţional Silvania din Zalău (judeţul Sălaj), iar menţiunea i-a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, de la Colegiul Naţional Decebal din Deva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel