România, a doua escadrilă de avioane F16. Ministrul Leș, noi informații

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi că ministerul pe care îl conduce are în vedere "avansarea direcţiilor de acţiune pentru achiziţia celei de-a doua escadrile de aparate F-16".

Ministrul Leş a arătat că se urmăreşte o mai bună prioritizare a programelor de înzestrare ce vizează Forţele Aeriene "pentru a avea un echilibru între programele începute şi derularea altora noi", potrivit unu comunicat de presă, scrie Agerpres.

"Asigurarea capacităţii de descurajare credibilă şi apărare a spaţiului aerian, continuarea modernizării şi dezvoltării infrastructurii aerodromurilor, îndeplinirea angajamentelor asumate de România în relaţia NATO, UE şi partenerii aliaţi rămân obiectivele majore ce privesc Forţele Aeriene. Avem în vedere şi avansarea direcţiilor de acţiune pentru achiziţia celei de-a doua escadrile de aparate F-16", a afirmat Leş la şedinţa de autoevaluare a activităţii pe 2016 a Statului Major al Forţelor Aeriene.

[citeste si]

El a adăugat că România are "responsabilităţi mari" ca ţară de graniţă a UE şi NATO.

"Din această perspectivă, prin programul Avion multirol al Forţelor Aeriene, nu a fost făcută o simplă achiziţie, ci acesta a reprezentat realizarea unei capabilităţi militare, a apreciat ministrul Apărării."

La rândul său, adaugă sursa citată, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, a arătat că Forţele Aeriene şi-au intensificat eforturile pentru adaptarea la cerinţele actuale, apărarea spaţiului aerian al României şi a spaţiului comun al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel