România, a doua din UE ca număr de femei care lucrează în...

cel mai mic calculator
cel mai mic calculator
România ocupă a două poziție în UE după ponderea femeilor care lucrează în sectorul IT & C.
 
 
Anul trecut aproape o treime (27,2%) din specialiştii în IT & C (comunicaţii şi tehnologia informaţiei) din România erau femei, mult peste media la nivelul UE (16,1%).
 
La acest capitol România a fost devansată uşor doar de Bulgaria, unde ponderea femeilor care lucrează în sectorul IT & C a fost de 27,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat), citate de Agerpres. 
 
[citeste si]

Aproape opt milioane de persoane din UE lucrau în 2015 ca specialişti în IT & C. Profesia este predominant una masculină în condiţiile în care la nivelul UE, femeile reprezintă doar 16% (1,2 milioane) din numărul total al specialiştilor ITC. În schimb, în Bulgaria, România şi Letonia, peste un sfert din specialiştii care lucrează în sectorul IT & C sunt femei. 

România este pe primele locuri şi în ceea ce priveşte ponderea fetelor în rândul studenţilor în domeniul IT & C. La nivelul UE, aproximativ 1,4 milioane de persoane studiau comunicaţiile şi tehnologia informaţiei în 2015, iar fetele reprezentau 17% din totalul studenţilor în ITC. Însă în rândul statelor membre ponderea fetelor care studiază ITC variază între mai puţin de 10% în Olanda, Luxemburg şi Slovenia, şi 29,3% în România, 31% în Grecia, 33% în Belgia şi 34% în Bulgaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel