EXCLUSIV  România, văzută prin ochii unui jurnalist BBC. De ce nu au răbdare tinerii în țară. Tessa Dunlop: Este un MIRACOL ce s-a întâmplat aici

Tessa Dunlop, jurnalist BBC
Tessa Dunlop, jurnalist BBC

Tessa Dunlop, jurnalist BBC, este de părere că România s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar tinerii au un avantaj în țara noastră, spre deosebire de Marea Britanie, spre exemplu, susține jurnalista. 

Tessa Dunlop, istoric și jurnalist BBC, și-a petrecut câțiva ani în România. A plecat mai apoi în Marea Britanie unde și-a terminat studiile și a prezentat programe de istorie pentru BBC, Discovery Channel Europe, Channel 4, UKTV History și History Channel. 

Jurnalista a revenit acum în România și a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre schimbările radicale pe care le-a văzut în țara noastră în ultimii ani. Mai mult, ea are și un mesaj pentru tinerii care vor să plece în străinătate. 

”Eu am ajuns la 18 ani în România. A fost primul pas independent în viața mea, între școală și facultate. Am luat pauză un an pentru a descoperii viața. Eu m-am născut în Scoția, acolo am avut o viață limitată, nu am fost în altă parte. A fost cea mai mare șansă din viața mea. Un privilegiu. Am ajuns în Suceava în 1992 și era foarte frig. Nu am putut să cred cât de frig a fost. După o perioadă, m-am întors în Marea Britanie pentru a-mi termina studiile. (...) România s-a dezvoltat mult după 30 de ani. Când am venit eu arăta gri, totul închis. 

De ce tinerii nu au răbdare în România? Mesaj pentru ei 

Înțeleg de ce tinerii din România nu au răbdare pentru țara lor. Pentru că tinerii au idei, sunt optimiști. Când ești mai în vârstă ești mai cinic. Știi că viața e destul de încurcată, trebuie să faci un compromis. Tinerii văd poate altceva și cu mai multă libertate de mișcare în altă parte. Am 45 de ani și am văzut cum a fost România atunci și acum. Înțeleg de ce tinerii sunt frustrați, dar este un miracol ce s-a întâmplat aici în România și cât s-a dezvoltat. Oamenii sunt mult mai deschiși, mult mai prietenoși. Infrastructura e cam demodată, dar pentru tinerii care nu au răbdare zic asta: schimbările de aici se întâmplă mai repede, comparativ cu Marea Britanie. Aventura aici e mult mai extraordinară pentru tineri. Poți să crești o idee mult mai repede. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel