EXCLUSIV  România, probleme fonduri europene. Istudor, rector ASE: S-a făcut o mare greşeală

Mihai Ciobanu / 16 iul 2019 / 12:47 Salveaza PDF Comentarii
Dosare
Descriere foto: Dosare

Nicolae Istudor, rectorul ASE, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre marea greşeală pe care au făcut-o românii în implementarea proiectelor cu fonduri europene.

Nicolae Istudor a explicat faptul că regulile extrem de stricte, verificările peste verificări şi cerinţele exagerate impuse atunci când vine vorba de accesarea fondurilor europene vin nu de la Bruxelles ci chiar de la noi din ţară, românii fiind cei care au impus atâtea şi atâtea cerinţe, lucruri care nu au făcut decât ca banii europeni să fie foarte greu de accesat.

"S-a făcut o mare greşeală în momentul în care s-a redus tariful orar pentru proiectele pe POCU. La primul program aşa cum îl ştiu eu aveam 300 de lei pe oră brut. Ştiţi cât este tariful acum? 65 de lei. În prezent tarifele sunt între 65 şi 80 de lei. Se pare că pentru viitoarele proiecte se va ajunge la 140. Iată că au fost reduse tarifele de aproape opt ori în condiţiile în care partenerii noştri străini sunt plătiţi mult mai bine făcând aceeaşi muncă. (…)

Eu am fost secretar de stat când s-a înfiinţat SAPARD. Am mers la Bruxelles, pentru că lucrurile nu mergeau bine şi ne-au spus că e o chestiune a noastră internă. Că nu de Comisia Europeană depinde gradul de accesare. Sunt regulile noastre interne pe care noi trebuie să le facem de aşa natură încât implementarea proiectelor să fie uşor de făcut", a declarat Nicolae Istudor.   

VIDEO:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27