România, preşedinţie Consiliu UE. Finlanda propunere de schimb

Uniunea Europeana
Uniunea Europeana

Premierul finlandez anunţă că Executivul Finlandei și-a manifestat disponibilitatea luni seara în cazul unei posibile cereri de preluare a preşedinţiei Consiliului UE, în locul României, anul viitor. 

Premierul Finlandei, Juha Sipila, a anunţat marţi că guvernul său şi-a ridicat luni gradul de pregătire în cazul unei eventuale cereri a României de a inversa ordinea preluării preşedinţiei Uniunii Europene, anul viitor, dar a precizat că nu a fost formulată nicio astfel de cerere, transmite radioteleviziunea publică finlandeză Yle. 

Sipila a afirmat că tensiunile politice din România nu vor afecta calendarul preşedinţiei UE. El a declarat agenţiei de presă STT că România nu are nicio intenţie de a-şi amâna termenul de şase luni la preşedinţia UE. În primul semestru din 2019, această funcţie urmează să fie preluată de România, iar în semestrul al doilea, de Finlanda. 

Luni, preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut că guvernul de la Bucureşti nu este pregătit pentru asigurarea preşedinţiei europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel