EXCLUSIV  România, potenţial uriaş prost gestionat. Ionel Petre: Am avut nevoie de prinţul Charles pentru a ne scoate în evidenţă

Ionel Petre, vicepreşedinte ALDE, a atras atenţia asupra faptului că guvernanţii nu reuşesc, de la Revoluţie încoace, să gestioneze şi să valorifice potenţialul pe care-l are România din punct de vedere turistic, dar şi agricol sau economic.

"Vorbesc despre România şi mă întrebaţi dacă România are potenţial. Păi nu l-am pierdut, ci doar este gestionat prost.  Polonia, Ungaria şi-au găsit alte surse de venit la bugetul statului şi la cei care au investit pe diverse nişe: unii pe vânătoare şi pescuit, alţii pe investiţii în turismul de masă, alţii în turismul de nişă şi aşa mai departe.

Ideea este că noi nu am pierdut nimic din ce aveam până în 1989, doar că îl gestionăm mai prost. Şi recunosc că îl gestionăm mai prost de atunci şi până în momentul de faţă. Potenţialul există, noi ne-am putea direcţiona către multe direcţii. În ceea ce priveşte turismul, aţi văzut că vin turişti de orice naţie şi se îndrăgostesc de România şi te trezeşti că mai şi rămân pe aici. Asta înseamnă că încă mai avem potenţial. Se pare că am avut nevoie de prinţul Charles tocmai pentru a scoate în evidenţă o zonă virgină din punct de vedere tradiţional. Foarte bine venită şi situaţia asta. Se pare că noi fie nu ştim ce avem de făcut, fie nu vrem, iar motivele pot fi multiple. Ideea e că în oricare dintre situaţii, nouă nu ne e bine în momentul acesta", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Ionel Petre.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel