România, activare articolul 7. Timmermans, anunţ

Timmermans
Timmermans

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat marţi, la Strasbourg, că nu există în prezent nicio discuţie privind activarea articolului 7 din Tratatul UE în cazul României şi că procesul de cooperare din cadrul MCV dispune de toate instrumentele pentru o schimbare de succes. 

Întrebat despre posibilitatea activării articolului 7 din Tratat în cazul României, înaltul oficial al CE a infirmat că în prezent ar exista discuţii în acest sens. "Nu este nicio discuţie privind articolul 7 şi România. Niciuna. Avem un proces în cadrul MCV, haideţi să folosim acest proces. Este un proces de cooperare şi toate instrumentele sunt acolo pentru a avea o schimbare de succes şi a merge în direcţia cea bună", a spus Timmermans în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Strasbourg după publicarea raportului din cadrul MCV privind România şi Bulgaria. 

"Uitaţi-vă înapoi la ultimii zece ani. Au fost mai multe guverne de compoziţii diferite şi toate s-au blocat la foaia de parcurs. Sper cu adevărat că acest guvern va respecta foaia de parcurs şi apoi putem încheia. Nu avem nevoie de nicio altă procedură pentru asta. O putem face în cadrul MCV", a dat asigurări prim-vicepreşedintele CE. 

Discuţia despre activarea articolului 7 din Tratatul UE în cazul României a apărut după ce Comisia Europeană a declanşat această procedură în cazul Poloniei în decembrie 2017, iar apoi Parlamentul European a activat art. 7 în cazul Ungariei în luna septembrie a.c., în urma unui vot în plenul reunit la Strasbourg. Procedura de activare a articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene este declanşată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE şi ea poate duce la sancţiuni contra ţării respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel