EXCLUSIV  România - UE, dubla măsură. Răzvan Popa, europarlamentar: Aşa stau lucrurile

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre situaţia în care se află România în Uniunea Europeană, din perspectiva modului discriminatoriu în care este tratată faţă de alte ţări membre. 

Răzvan Popa a declarat în interviul acordat DC News că, în opinia sa, la nivelul Uniunii Europene ţările membre nu sunt tratate de pe picior de egalitate şi că unele sunt puse la zid în timp ce "altele sunt lăsate să zburde". Europarlamentarul PSD a dat ca exemplu situaţia României care nu este primită în spaţiul Schengen invocându-se MCV-ul, un criteriu care nu are nicio legătură cu acest proces.

Întrebat dacă nu cumva România ar trebui să încerce asocierea cu ţările puternice din UE pentru a reuşi intrarea în Schengen, Răzvan Popa a declarat: 

"Noi facem parte din acest club numit Uniunea Europeană. Iar asocierea cu alte state mai puternice presupune o relaţie – aşa cum se spune în business – de win-win. Ori în condiţiile în care noi suntem puşi la zid iar alţii sunt lăsaţi să zburde...  Eu chiar cred că are cineva ceva cu noi şi vă dau nişte exemple. Discutam despre MCV. Ce este acest MCV? Ce legătură are acesta cu spaţiul Schengen? Niciuna.

"Faceţi ce spunem noi, altfel..."

Care este criteriul de abordare şi de judecare atunci când discutăm de vestitele proteste, despre cel din 10 august, când ne uităm ce se întâmplă în Franţa de atâtea săptămâni, ce s-a întâmplat în Belgia, ce a fost în Spania. Eu cred că zeci de ani, la nivelul Uniunii Europene, lucrurile au stat în felul următor: voi ăştia care aţi intrat mai de curând şi v-am tras după noi, faceţi ce spunem noi. Când nu mai faceţi ce spune noi, avem o problemă cu voi: şi aici discutăm de multinaţionale, de exportul profitului, de scoaterea capitalului din ţară şi aşa mai departe."  

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către europarlamentarul PSD:

 

Vezi şi: Infotrafic 29 ianuarie. Cum se circulă pe drumurile din ţară

Donald Trump, discurs despre Starea Uniunii. Când va avea loc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel