EXCLUSIV  Descentralizare. România - SUA, paralelă. Dan Tudorache: Dacă ne dorim să fim ca în America, de ce nu preluăm ce e acolo?

Mihai Ciobanu / 02 aug 2019 / 09:00 Salveaza PDF Comentarii
SUA
Descriere foto: SUA

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre faptul că e nevoie de o descentralizare la nivelul administraţiei publice.

În contextul cazului Caracal unde, după ce lucrurile nu au mers aşa cum trebuia la nivel local ancheta şi toate cercetările în acest caz au fost preluate de Bucureşti, primarul Dan Tudorache a subliniat faptul că, în România, toate deciziile se iau la nivel central, administraţia locală având puţine pârghii pentru a acţiona. 

"Dacă tot luăm Statele Unite ca şi model, să vorbim şi despre faptul că acolo, de exemplu, pompierii se află în subordinea primarului. Primarul are în subordine poliţia; noi avem doar Poliţia Locală care are puţine atribuţii, mult diminuate faţă de poliţia naţională. La fel şi pompierii, cum spuneam, nu au nicio treabă cu primăria, chiar dacă noi cumpărăm acele maşini de intervenţie pe care le folosesc la incendii. Ne uităm toţi cu jind la America şi ne întrebăm de ce la ei se poate şi la noi nu. Dacă vedem că într-o ţară civilizată se întâmplă aşa, de ce să nu preluăm şi noi modelul", a declarat primarul Dan Tudorache. 

VIDEO: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26