EXCLUSIV  Descentralizare. România - SUA, paralelă. Dan Tudorache: Dacă ne dorim să fim ca în America, de ce nu preluăm ce e acolo?

SUA
SUA

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre faptul că e nevoie de o descentralizare la nivelul administraţiei publice.

În contextul cazului Caracal unde, după ce lucrurile nu au mers aşa cum trebuia la nivel local ancheta şi toate cercetările în acest caz au fost preluate de Bucureşti, primarul Dan Tudorache a subliniat faptul că, în România, toate deciziile se iau la nivel central, administraţia locală având puţine pârghii pentru a acţiona. 

"Dacă tot luăm Statele Unite ca şi model, să vorbim şi despre faptul că acolo, de exemplu, pompierii se află în subordinea primarului. Primarul are în subordine poliţia; noi avem doar Poliţia Locală care are puţine atribuţii, mult diminuate faţă de poliţia naţională. La fel şi pompierii, cum spuneam, nu au nicio treabă cu primăria, chiar dacă noi cumpărăm acele maşini de intervenţie pe care le folosesc la incendii. Ne uităm toţi cu jind la America şi ne întrebăm de ce la ei se poate şi la noi nu. Dacă vedem că într-o ţară civilizată se întâmplă aşa, de ce să nu preluăm şi noi modelul", a declarat primarul Dan Tudorache. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel