România - Emiratele Arabe Unite, parteneriat economic. Viorica Dăncilă, discuţii la Guvern

Mihai Ciobanu / 13 iun 2019 / 18:03 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dancila
Descriere foto: Viorica Dancila

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 13 iunie 2019, pe ministrul afacerilor externe şi cooperării internaţionale din Emiratele Arabe Unite, Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor relaţiilor economice şi comerciale bilaterale. Astfel, discuţiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea şi consolidarea cooperării bilaterale în ansamblul acesteia, în cadrul oferit de "Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite".

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia faţă de parcursul ascendent al relaţiei bilaterale, context în care a evidenţiat necesitatea menţinerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt. De asemenea, a subliniat importanţa continuării demersurilor pentru identificarea de noi oportunităţi concrete de amplificare a raporturilor de cooperare în domenii de interes comun, cu accent pe cel al investiţiilor.

Dialogul a prilejuit şi un schimb de opinii asupra evoluţiilor regionale şi internaţionale recente, cu accent pe situaţia politică şi de securitate din Orientul Mijlociu.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26