Un român a scăpat miraculos dintr-o avalanșă declanșată pe Everest de cutremurul din Nepal

Cutremurul din Nepal a declanșat o serie de avalanșe pe Everest, sute de alpinști fiind surprinși în timp ce escaladau cel mai înalt munte din lume. Doi români care își pregăteau ascensiunea sunt citați de presa internațională, după ce au postat mesaje pe Twitter despre tragedie.

Alex Găvan, un alpinist român în vârstă de 32 de ani, a reușit să fugă din calea avalanșei și a postat un mesaj în care avertizează că sute deoameni au fost surprinși în timp ce se aflau pe traseul care duce la vârful Everest. Găvan se afla în tabăra de bază, care a fost lovită de avalanșa declanșată de cutremurul din Katmandu. Potrivit autorităților, circa 800 de oameni se află pe muntele Everest, cifra cuprinzând atât șerpași, cât și alpiniști care escaladau vârfurile din Nepal.

Alex Găvan, alpinist și fotograf, este primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I (8.080 m) și Makalu (8.485 m). În 2 octombrie 2006, a devenint cel mai tânăr alpinist român care a reușit să urce pe un vârf de peste 8.000 de metri.
Un cutremur  cu magnitudinea de 7,9 grade s-a produs sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel