Români sclavi în Marea Britanie: Trei fermieri arestaţi

Trei patroni au fost arestaţi în Marea Britanie pentru ţinerea în sclavie a 200 de muncitori est-europeni, printre care şi români.

Poliţia britanică a arestat joi trei bărbaţi suspectaţi că ţineau în sclavie în jur de 200 de imigranţi, în majoritate bărbaţi din Lituania, România, Bulgaria şi Polonia, la o fermă horticolă din Cornwall, comitat în sud-vestul Angliei, a comunicat poliţia locală, potrivit agenţiei Reuters şi site-ului BBC News.

'Este, cu siguranţă, una din cele mai mari operaţiuni în care am fost implicaţi', a declarat Paul Coffey, purtător de cuvânt al Autorităţii britanice de combatere a abuzurilor în muncă, organism care a primit anul trecut puteri similare poliţiei pentru a ancheta cazuri de ţinere în sclavie.

'Sunt aproximativ 200 de oameni - lituanieni, români, bulgari şi polonezi - care vin aici în fiecare an pentru sezonul de culegere a florilor şi care sunt cazaţi în rulote la ferma' Bosahan, din Helston, a precizat inspectorul de poliţie Gail Windsor, în urma raidului întreprins în cursul dimineţii de joi.

Poliţia crede că cifra reală ar putea fi mult mai mare

Muncitorii vor primi asistenţă din partea unor organizaţii umanitare, constând în consiliere, adăpost, servicii juridice şi de imigraţie, a declarat Kathryn Taylor, din partea organizaţiei caritabile 'Armata Salvării'. Guvernul britanic estimează că cel puţin 13.000 de persoane sunt victime ale muncii forţate, exploatării sexuale şi servituţii domestice, dar poliţia susţine că cifra reală ar putea fi mult mai mare

Poliţia îşi intensifică eforturile împotriva cazurilor de trafic de persoane şi sclavie modernă, având în derulare peste 500 de operaţiuni, a precizat Agenţia naţională pentru combatarea infracţionalităţii. În timp ce raiduri întreprinse de poliţie la ferme de păsări sau unităţi de procesare a alimentelor au fost bine mediatizate, cazul de la ferma horticolă ar putea determina opinia publică să se gândească de două ori unde s-ar mai putea ascunde munca forţată, a declarat Jakub Sobik, purtător de cuvânt al asociaţiei Anti-Slavery International, într-o declaraţie telefonică pentru Fundaţia Thomson Reuters.

[citeste si]

'Majoritatea oamenilor nu se vor gândi la sclavie atunci când vor cumpăra sau primi flori săptămâna viitoare de Ziua Îndrăgostiţilor. Însă practici foarte murdare pot sta în spatele unor produse aparent inocente', a remarcat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel