Români repatriaţi de urgenţă

Informaţii privind revenirea în țară a 32 de cetățeni români aflați în Republica Liban și Republica Arabă Siriană

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 30 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 21 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 11 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.



Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București



Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc și al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente din cele două state pentru obținerea aprobărilor necesare și facilitarea transportului pe cale rutieră a cetățenilor români aflați în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 18 cetățeni libanezi, șase cetățeni sirieni, doi cetățeni palestinieni, un cetățean irakian, un cetățean etiopian, membri de familie ai unor cetățeni români sau posesori de permise de ședere în scop profesional sau familial, precum și a unui cetățean francez care s-a deplasat în România în scop profesional.

Totodată, aceste demersuri au permis repatrierea a doi cetățeni bulgari, care și-au continuat deplasarea către statul de destinație. Cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Beirut, a fost facilitată revenirea în Republica Liban pentru 31 de cetățeni libanezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel