Urmărește emisiunea live


Românii nu își fac buletin. 1500 de persoane fără acte, descoperite de poliție

Peste 420 de tineri din judeţul Mureş, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani şi alte 1.127 de persoane majore nu deţin carte de identitate.

La nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe un număr de 1.549 persoane, din care 422 tineri cu vârsta între 14-18 ani care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani şi 1.127 persoane majore care figurează cu domiciliul în judeţul Mureş şi nu au solicitat eliberarea primului act de identitate în termenul legal.

În perioada următoare se vor desfăşura, la nivel naţional, activităţi de verificare în teren pentru punerea în legalitate a minorilor cu vârsta între 14-18 ani şi a persoanelor majore care figurează în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor cu domiciliul în România, care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate. Legea prevede că în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, cetăţenii români sunt obligaţi să solicite eliberarea actului de identitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel