Românii nu își fac buletin. 1500 de persoane fără acte, descoperite de poliție

Bogdan Cotigă / 12 iun 2018 / 18:28 Salveaza PDF Comentarii
Românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronică
Românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronică

Peste 420 de tineri din judeţul Mureş, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani şi alte 1.127 de persoane majore nu deţin carte de identitate.

La nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe un număr de 1.549 persoane, din care 422 tineri cu vârsta între 14-18 ani care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani şi 1.127 persoane majore care figurează cu domiciliul în judeţul Mureş şi nu au solicitat eliberarea primului act de identitate în termenul legal.

În perioada următoare se vor desfăşura, la nivel naţional, activităţi de verificare în teren pentru punerea în legalitate a minorilor cu vârsta între 14-18 ani şi a persoanelor majore care figurează în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor cu domiciliul în România, care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate. Legea prevede că în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, cetăţenii români sunt obligaţi să solicite eliberarea actului de identitate.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25