Urmărește emisiunea live


Români, escrocherie în parcarea supermarketurilor din Germania. Autoritățile, semnal de alarmă: „Victimele să sune de urgență la Poliție”

Români, escrocherie în parcarea supermarketurilor din Germania. Autoritățile, semnal de alarmă: „Victimele să sune de urgență la Poliție”  /  Sursă foto: Pixbay
Români, escrocherie în parcarea supermarketurilor din Germania. Autoritățile, semnal de alarmă: „Victimele să sune de urgență la Poliție” / Sursă foto: Pixbay

Doi români, în vârstă de 43 și 39 de ani, au fost arestați în Heilbronn, nordul landului Baden-Württemberg, din Germania, fiind acuzați de numeroase furturi prin escrocherii.

Cei doi români au fost prinși într-o parcare din Essen și, potrivit anchetatorilor, acționau numai la persoanele în vârstă. Metoda lor de escrocherie era următoarea: unul dintre ei se prefăcea că dorește să schimbe bani pentru un coș de cumpărături pentru a ajunge la portofelul victimelor ușor și pentru a-i fura bancnotele, în timp ce celălalt distrăgea atenția.

„S-a întâmplat atât de repede. N-am idee cum au făcut-o”, a spus Wolfgang Weber, care a căzut victimă a celor doi, potrivit rnz.de.

La sfârșitul lunii ianuarie, cei doi români au acționat în parcarea Kaufland din centrul orașului. Pensionarul bănuia că nu este un caz izolat întrucât un prieten de-al său fusese jefuit în mod similar în parcarea unui alt supermarket. O cerere adresată poliției din Eppingen a confirmat suspiciunea.

Anchetatorii au găsit în jur de 8.400 de euro

Începând cu decembrie 2020, a existat o acumulare de astfel de acte în districtul Heilbronn, a declarat directorul districtului Fred Walko pentru RNZ.

Potrivit unui comunicat de presă publicat marți, alte investigații au fost centralizate la Poliția Penală din Heilbronn pentru identificarea autorilor necunoscuți inițial. La jumătatea lunii ianuarie, au fost inițiate măsuri specifice de investigație care au condus la identificarea celor doi români arestați acum. 

În timpul unei percheziții în Heilbronn și Essen, anchetatorii au găsit în jur de 8.400 de euro bun furat și au falsificat documente de identitate. Cei doi suspecți, dintre care cel puțin unul a încercat să-și ascundă identitatea, au fost aduși în fața Judecătoriei districtului Essen pe 28 ianuarie, unde au fost puse în aplicare mandatele de arestare emise de Judecătoria Heilbronn. Cei doi acuzați au fost apoi duși la unitățile de corecție.

Victimele care au fost victima unui astfel de act și care nu au raportat acest lucru poliției până acum sunt rugate să contacteze secția de poliție locală, informează ȘtiriDiaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel