Romani Criss, plângere împotriva lui Traian Băsescu, Victor Ponta și CTP pentru discriminare

Organizația Romani Criss a depus plângere la CNCD prin care solicită amendarea președintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de "atacuri rasiste" la adresa romilor.

"Clanurile de romi au protecție politică care de regulă este însoțită și de protecție a instituțiilor statului ce vizează lupta împotriva crimei organizate și acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliție, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri și convingerea mea este că statul va câștiga lupta cu aceste clanuri", a declarat joi Traian Băsescu, potrivit unui comunicat al Romani Criss.

Iohannis, atac hotărât la Ponta. "Cinism incompatibil cu statul de drept"

"Discursul președintelui este foarte periculos pentru că prezintă romii ca infractori. Acest lucru nu reprezintă o noutate, întrucât președintele a împărtășit în numeroase rânduri 'viziunea' domniei sale față de romi. (...) Pentru președintele României, romii sunt împuțiți, cerșetori, infractori și au prea mulți copii", relevă sursa citată.

Sondaj INSCOP: Rezultatele care l-au uimit și pe Traian Băsescu

Romani Criss adaugă:  "Romii sunt cetățeni români, o minoritate etnică care a contribuit la dezvoltarea economică, socială și culturală a societății noastre. Nu suntem o nație de infractori sau de împuțiți. Și nici o nație de clanuri mafiote. Romii nu sunt bătaia de joc a președintelui și nici a politicienilor romani". 

Organizația a depus plângere, în urmă cu zece zile, plângere la CNCD împotriva fostului procuror Gheorghe Oancea, a prim-ministrului Victor Ponta și a jurnalistului Cristian Tudor Popescu pentru "etnicizarea infracționalității și prezentarea romilor ca infractori".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel