Români carantinaţi în Italia. MAE, informaţii de ultimă oră

MAE precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la situaţia unor cetăţeni români aflaţi în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor în cauză.

Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest caz.

Misiunea diplomatică menţine dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţilor din statul de reşedinţă în contextul pandemiei COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel