Români blocați la granița Marii Britanii. FORT România: Să OPREASCĂ testările. Durează foarte mult

Cătălin Căpraru, reprezentant al FORT România susține că testările românilor blocați la granița dintre Marea Britanie și Franța ar trebui să fie oprite.

"În primul rând să oprească această testare. Dacă au fost testați 3.000 de oameni și doar 2 au fost găsiți pozitivi, consider că această testare nu își are rostul pentru a fluidiza traficul. Durează foarte mult aceste testări și sincer și panica este creată în cazul șoferilor. Mulți se gândesc ce se întâmplă cu ei în cazul în care sunt găsiți pozitivi.

Gândiți-vă și la familiile lor care îi așteaptă acasă. Pe mulți dintre ei îi așteptau de Crăciun, iar pe unii îi așteaptă de Revelion. Nu au cum să ajungă sub nici o formă. Sunt camioane oprite de marți, astăzi este vineri, gândiți-vă că nu s-a întâmplat absolut nimic.", a declarat Cătălin Căpraru, reprezentant al Federației Operatorilor Români de Transport, în direct la RealitateaPlus.

Testarea celor blocați la granița Marii Britanii a început ieri, 24 decembrie. Conform autorităților britanice, rezultatul testului pentru șoferii de camion se obține în 40 minute. În cazul unui rezultat negativ, persoana este direcționată către punctul de îmbarcare, iar în cazul în care rezultatul este pozitiv, reprezentanți ai autorităților vor informa persoanele testate pozitiv cu privire la locația unde urmează să rămână în autoizolare timp de 10 zile, costurile cazării fiind suportate de statul britanic. Programul de testare este non-stop.

VEZI ȘI: Românii blocați între Marea Britanie și Franța vor fi testați GRATUIT pentru COVID-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel